• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Lichtsterkte (lm)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Fitting

Kleur licht

Functies

Energielabel

Materiaal behuizing

Ecosystemen

Buitenverlichting

Slimme verlichting voor buiten

Slim licht is vooral praktisch buitenshuis. Je hebt geen lichtschakelaar of afstandsbediening nodig om de verlichting te bedienen. Je beheert de verlichting simpelweg via een smartphone-app of door een stemcommando te geven aan een spraakassistent. De lampen kunnen aan elkaar gekoppeld worden en, afhankelijk van het model, zelfs de lichtkleur veranderen. Zo kun je een heel speciale sfeer in je tuin creëren.

Filter

Entree- en tuinverlichting

Comfort

Kom thuis in een verlichte tuin, vind gemakkelijk je weg én je huissleutel.

Veiligheid

Verklein de kans op inbraak met een verlichte tuin en oprit.

Sfeer

Creëer een unieke sfeer en geef gasten een welkom gevoel.

Innr Smart Home Außenleuchten Smartphone-App

Wat is slimme tuinverlichting?

Volledige controle via smartphone app

Je kunt je slimme tuinverlichting eenvoudig beheren via je smartphone. De app geeft je een overzicht van al je lampen en stelt de kleur en helderheid in. Je kunt ook schema's instellen en bepalen of en hoe de verlichting automatisch moet worden ingeschakeld.

Tijdschema's en automatiseringen

De slimme buitenverlichting kan automatisch aangestuurd worden. Hiervoor stel je een schema in op de bijbehorende smartphone app. Of je kunt andere smart home-apparaten gebruiken als triggers om de verlichting te bedienen. Een deursensor op de terrasdeur kan bijvoorbeeld het licht automatisch inschakelen wanneer je het terras betreedt.

Bediening via spraakopdrachten

Als je een spraakassistent hebt geïntegreerd in je slimme huis, kun je de slimme verlichting ook gewoon bedienen via spraakopdrachten. Zo kun je de helderheid en kleur aanpassen, vooraf ingestelde lichtscènes oproepen en het licht in- en uitschakelen - allemaal met de kracht van je stem.

Lampen in een netwerk

Koppel je lampen aan elkaar om de bediening zo soepel mogelijk te maken. Met één tik kun je bijvoorbeeld alle lampen in de garage in één keer uitschakelen. Een slimme lichtschakelaar kan ook meerdere lampen tegelijk inschakelen.

Integratie in je bestaande smart home

Slimme buitenverlichting kan eenvoudig worden geïntegreerd in je bestaande smart home. Dit maakt slimme interacties mogelijk: als iemand aanbelt bij je slimme deurbel, kun je de verlichting in de tuin automatisch kort rood laten flikkeren zodat er geen gast voor de voordeur blijft staan. Hetzelfde kun je bijvoorbeeld doen met een slim brandalarm.

Flexibele uitbreiding met extra lampen en accessoires

Je kunt je slimme buitenverlichtingssysteem op elk moment uitbreiden met extra lampen en accessoires, zoals slimme lichtschakelaars, stopcontacten of bewegingsmelders. Zo kun je je eigen gepersonaliseerde verlichtingssysteem stukje bij beetje samenstellen en steeds opnieuw configureren.

Eve Flare LED buitenlamp

Wat is slimme tuinverlichting?

Energiezuinig en milieubewust

In de meeste gevallen gebruiken slimme lampen ledlampen als lichtbron. Ledlampen zijn veel energiezuiniger dan conventionele lampen en hebben een lange levensduur. Met een slim verlichtingssysteem kun je je verlichting ook automatisch regelen volgens een tijdschema. Dit zorgt ervoor dat het licht alleen wordt ingeschakeld wanneer je het nodig hebt. Zo bespaar je op je elektriciteitskosten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor het milieu.

Sfeervolle kleurveranderingen

Smart Home lampen bieden vaak de mogelijkheid om de lichtkleur en helderheid individueel aan te passen. Zo kun je prachtige kleurenscènes in je tuin creëren en gezellige avonden doorbrengen in een ontspannen sfeer.

Expliciet ontworpen voor buitengebruik

In de open lucht worden elektronische apparaten blootgesteld aan weer en wind. Ze moeten daarom goed beschermd worden zodat ze niet beschadigd raken door de omgevingsomstandigheden. Slimme lampen voor buiten zijn zo ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Meer veiligheid voor je huis en tuin

Een verlicht huis en verlichte tuin laten zien dat er iemand is. Ongewenste bezoekers kunnen gemakkelijk worden afgeschrikt met een verlichtingssysteem, vooral als de toegangspunten zoals deuren en ramen niet in het donker zitten.

Aanwezigheidssimulatie

Gebruik je slimme buitenverlichting om een automatiseringssysteem te creëren waardoor het lijkt alsof je thuis bent. Om dit te doen, schakel je de verlichting aan en uit op een specifiek tijdstip. Aanwezigheidssimulatie is bijzonder effectief als je het niet alleen voor je tuin instelt, maar ook voor je binnenruimte.

Comfort en gemak

Kom je vaak in het donker thuis en heb je er genoeg van om zonder verlichting de juiste sleutel te moeten zoeken of tegen bloempotten aan te lopen? Dan is slimme buitenverlichting precies wat je zoekt. Optimaal geïnstalleerde buitenverlichting garandeert voldoende lichtsterkte, waardoor zowel veiligheid als comfort toenemen.

Innr Smart Home Buitenverlichting Smartphone-App

Welke soorten slimme buitenverlichting zijn er?

Als je je tuinverlichting slim wilt maken, kun je kiezen uit talloze verschillende modellen en systemen. Er zijn lampen in veel verschillende vormen en met verschillende functies. Het helpt als je voor de aanschaf bedenkt waar je 's avonds langere tijd doorbrengt. Is het de patio? Dan zijn wandlampen of draagbare lampen voor op de tuintafel geschikt. Als je in de zomer graag bij de vuurschaal zit, kunnen sokkellampen bij de zithoek handig zijn. En 's nachts wil je natuurlijk niet struikelen. Met padverlichting heb je dit probleem niet meer.

Ledvance slimme padverlichting

Padverlichting

Verlicht het pad naar de voordeur of het paviljoen met slimme padverlichting. Zo loop je niet het risico om te struikelen in het donker en tegelijkertijd creëert het licht een visuele scheiding tussen het pad en het gazon of bloemenperk.

Ontdek nu
Philips Hue Appear Smart Home wandlampen aan buitenwand huis

Wandlampen voor buiten

Gebruik slimme buitenmuurlampen niet alleen om in het donker je hand voor ogen te zien, maar ook om de muur van het huis zelf te verlichten. Dit creëert geweldige mogelijkheden om de look te veranderen. De muren lijken minder kaal en de lichten die naar boven en beneden uitsteken, laten de huismuur langer lijken.

Ontdek nu
Philips Hue Appear Smart Home Wandleuchten an der Hauswand

Sokkellampen

Creëer kleine lichteilanden of baad je planten in sfeervol licht in het bloembed. Staande armaturen zijn ideaal voor subliminale verlichting zonder te veel op het armatuur zelf te focussen.

Ontdek nu
Netatmo Presence aan buitenwand huis

Schijnwerpers

Met een slimme schijnwerper mis je echt niets van wat er in je tuin gebeurt. De vlakverlichting nodigt je uit om 's avonds op het gazon te spelen en tot diep in de nacht te genieten van onvergetelijke tuin- en barbecuefeestjes. Schijnwerpers kunnen ook dienen als afschrikmiddel voor indringers, vooral als je ze koppelt aan een bewegingsmelder.

Ontdek nu
Philips Hue Festavia slimme lichtslingers in de tuin

Spots voor buiten

Buitenspots zijn bijzonder geschikt om visuele focuspunten te creëren. Structuren zoals standbeelden, esthetische planten of individuele planten kunnen worden benadrukt door het licht en zien er ook 's nachts indrukwekkend uit. Spotlights kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd: op de vloer, aan de muur of zelfs aan het plafond, bijvoorbeeld op een balk boven de patio.

Ontdek nu
Philips Hue Festavia smarte Lichterkette im Garten

Led strips

Slimme feeënlampjes en led strips zijn veelzijdig in de tuin. Led strips kunnen heel vrij worden geïnstalleerd: kies de juiste lengte en wikkel ze rond pilaren of hang ze aan kleine haakjes. Stripverlichting is flexibel en is bijzonder geschikt voor het plaatsen van accenten en het indirect verlichten van randen.

Ontdek nu

Tips voor het aanbrengen van buitenverlichting vind je op onze blog

Lees het hier

Onze topmerken voor slimme tuinverlichting

Philips Hue

Philips Hue Econic Staande Led Muurlamp

Philips Hue biedt je een zeer breed productportfolio. Je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen en genieten van een hoge mate van compatibiliteit met andere smart home-systemen.

Merk bekijken

Ledvance

Ledvance SMART+ Garden Spot Wall & Spike RGBW Wifi Uitbreiding

Met Ledvance dompel je je tuin in een handomdraai onder in een kleurrijke zee van licht en bedien je de verlichting eenvoudig via een app.

Merk bekijken

Hombli

Hombli Outdoor Smart Pathway Light

Stijlvol, modern, hoge kwaliteit: Hombli is ideaal als je je tuin indrukwekkend wilt verlichten.

Merk bekijken

Innr

Innr Outdoor Spot

Geef je tuin een heel speciale sfeer met de buitenlampen van Innr: de gekleurde lampen maken indruk met hun rijke, individueel selecteerbare lichtkleuren.

Merk bekijken

Twinkly

Twinkly Dots RGB - 20 m

Dompel je tuin onder in een kleurrijke zee van licht met de waterdichte Twinkly feeënlampen. Maak aangepaste lichtpatronen via de app of selecteer een vooraf geïnstalleerd lichteffect.

Merk bekijken

Eve

 Eve Flare smart mobile Buitenlamp

De draagbare Eve Flare LED buitenlamp kan worden bediend via Apple Home en zorgt voor gezellige avonden met de juiste verlichting.

Merk bekijken

Meer vragen over slimme tuinverlichting

De IP-beschermingsklasse van een apparaat vertelt je hoe goed het is beschermd tegen invloeden van buitenaf. De beschermingsklasse bestaat uit twee cijfers en wordt gedefinieerd in overeenstemming met DIN EN 60529. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen contact en vreemde voorwerpen. Het tweede cijfer kenmerkt de bescherming tegen het binnendringen van water:

IP x0 - geen bescherming
IP x1 - beschermd tegen verticaal vallende waterdruppels
IP x2 - beschermd tegen waterdruppels als de behuizing een helling tot 15° heeft.
IP x3 - beschermd tegen spatwater
IP x4 - beschermd tegen spatwater uit elke richting
IP x5 - beschermd tegen waterstralen uit elke richting
IP x6 - beschermd tegen sterke waterstralen uit elke richting
IP x7 - beschermd tegen tijdelijke onderdompeling in water
IP x8 - beschermd tegen permanente onderdompeling in water
IP x9 - beschermd tegen hoge druk en hoge waterstraaltemperaturen

Voor buitenverlichting raden we aan om een lamp te kiezen met beschermingsklasse IP x4 of IP x5.

Laagspanning en hoogspanning verwijzen naar twee verschillende spanningen die gebruikt worden om buitenlampen van stroom te voorzien.Laagspanning wordt geleverd via een kabel aan het stopcontact, terwijl hoogspanning rechtstreeks op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Voor je tot aankoop overgaat, moet je nagaan of de nodige kabels beschikbaar zijn in de tuin.

Met slimme buitenverlichting kun je kiezen tussen verschillende lichtkleuren. Sommige modellen ondersteunen slechts één witte tint, waarvan de helderheid soms op zijn minst kan worden gedimd. Andere lampen geven je de mogelijkheid om vrij te kiezen tussen verschillende tinten wit. Je kunt warm wit licht gebruiken om een gezellige sfeer te creëren of koeler licht om alles goed in de gaten te houden tijdens het tuinieren. Met veel slimme lampen kun je kiezen uit een breed RGB-kleurenspectrum en de lichtkleur aanpassen aan je stemming.