• Gratis expertadvies
 • Kwaliteitsgarantie
 • Gratis verzending en retour

Categories

Merken

Compatibiliteit

Ecosystemen

Assortiment

Robotmaaier accessoires

Slimme accessoires voor robotmaaiers

Slimme robotmaaiers maken tuinieren uiterst eenvoudig. Maar ze hebben ook verzorging en onderhoud nodig. Met de slimme accessoires voor de op afstand bestuurbare grasmaaiers kun je de levensduur verlengen voor meer comfort en veiligheid in je tuin.

Filter

Wat zijn robotmaaier accessoires?

Een mooie grasmat zonder veel al te veel moeite en gedoe is geweldig. Slimme robotmaaiers zorgen ervoor dat je gazon er strak uitziet zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het is echter mogelijk dat de slimme grasmaaier de randen niet optimaal detecteert en dat je ze handmatig moet maaien. En de messen verslijten ook na een tijdje. Begrenzingsdraad, reinigingskits en reservemessen zijn slechts enkele voorbeelden van de accessoires voor slimme robotmaaiers die hun functionaliteit en levensduur garanderen.

Hoe ondersteunen de accessoires de slimme robotmaaiers?

Om betrouwbaar te kunnen maaien, hebben slimme robotmaaiers extra materiaal nodig, zoals begrenzingsdraad. Bovendien zijn accessoires handig om de slijtage van de slimme robotmaaier tot een minimum te beperken en de levensduur te maximaliseren. Over het algemeen ontwerpen fabrikanten alleen de accessoires voor hun eigen producten, zodat compatibiliteit met accessoires van andere fabrikanten niet kan worden gegarandeerd.

Wat zijn de voordelen van accessoires voor slimme robotmaaiers?

Als je het maaien van je gazon volledig wilt automatiseren, heb je accessoires voor slimme robotmaaiers nodig. Dit omdat sommige tuinen zo groot zijn dat je slimme robotmaaier niet het hele gazon met één acculading kan maaien. Met een extra oplaadstation kan je slimme robotmaaier verschillende regio's afbakenen die hij optimaal kan verdelen om zo efficiënt mogelijk te maaien. Als je het grensdraad uiterst nauwkeurig plaatst, zal je robotmaaier ook de randen van het gazon uiterst nauwkeurig maaien. En om zo lang mogelijk van je robotmaaier en je gazon te kunnen genieten, heb je reinigingsmateriaal, vervangingsmateriaal en een garage of opbergtas voor het onderhoud nodig.

De voordelen van robotmaaier accessoires in één oogopslag

 • Minimaliseert het extra maaien van de randen
 • Garandeert maximale prestaties van de robotmaaiers
 • Optimaliseert de levensduur van de robotmaaier
 • Vergroot de maximale oppervlakte per maaibeurt

Welke accessoires voor robotmaaiers zijn er?

Accessoires voor slimme robotmaaiers kunnen in verschillende categorieën worden onderverdeeld. Ten eerste zijn er de materialen die de functionaliteit van de robotmaaier garanderen. Daartoe behoren begrenzingsdraad en haringen om ze te bevestigen, maar ook extra messen en onderhouds- en schoonmaakmateriaal. Bovendien kun je de levensduur van je robotmaaier verlengen met behulp van opberg accessoires. Dit zijn bijvoorbeeld opbergtassen of garages. De belangrijkste accessoires voor robot grasmaaiers zijn:

 • Begrenzingsdraad
 • Haringen/haken voor het vastmaken van het begrenzingsdraad
 • Garage voor robotmaaiers
 • Opbergtassen en ophangsystemen
 • Reserve messen
 • Kabelverbinders

Grensdraad voor slimme grasmaaiers

Wat is de functie van grensdraad voor slimme robotmaaiers?

Over het algemeen zorgt grensdraad ervoor dat je slimme grasmaaier weet tot waar hij moet maaien. Het begrenzingsdraad bakent het gebied af dat door de robotmaaier moet worden gemaaid. Het genereert ook een elektromagnetisch veld. Als dit wordt onderbroken, stoppen de meeste robotmaaiers met werken en staan ze stil. Je hebt alleen extra draad nodig als het bij de robotmaaier geleverde grensdraad niet lang genoeg is.

Welk begrenzingsdraad is geschikt voor welke fabrikant?

Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat het begrenzingsdraad die je bestelt van dezelfde fabrikant is als de robotmaaier zelf. Kabels van verschillende fabrikanten kunnen er onder bepaalde omstandigheden voor zorgen dat de accu van de robotmaaier niet goed meer werkt.

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van de grensdraad van de robotmaaier?

De grensdraad moet niet alleen het te maaien gebied omheinen, maar is er ook om obstakels te omzeilen. Op die manier kun je tuindecoraties en bloemperken beschermen en voorkomen dat de slimme grasmaaiers in gaten vallen.

Meestal wordt alles wat je nodig hebt om het begrenzingsdraad van de robotmaaier te plaatsen meegeleverd met je robotmaaier. Bij het plaatsen van de grensdraad is het allereerst van belang dat je weet hoeveel draad je nodig zult hebben. Daarom is het handig om je tuin op te meten, zodat je indien nodig extra begrenzingsdraad kunt aanschaffen. Vervolgens moet je nagaan of je de grensdraad bovengronds of ondergronds moet leggen. Hoe dieper je de draad in de grond moet laten lopen, hoe meer moeite het kost. Je zou ook gebruik kunnen maken van machines voor het leggen van begrenzingsdraad om hierbij te helpen. Ten slotte wordt aanbevolen de grensdraden niet te kruisen bij het leggen ervan.

Haringen/haken voor het bevestigen van het begrenzingsdraad

Als je de grensdraad bovengronds moet leggen, kun je, afhankelijk van de fabrikant, haringen of haken gebruiken om de grensdraad in de grond te bevestigen. Hierbij is het wel belangrijk als de draad niet goed is bevestigd, kan je robotmaaier beschadigd raken.

Garages en extra oplaadstations voor slimme grasmaaiers

Waar zijn robotmaaier garages voor?

Garages worden in de eerste plaats gebruikt om de robotmaaier te beschermen. De grasmaaier moet beschermd worden tegen invloeden van buitenaf zoals hevige regen, intens zonlicht, vuil en stof. Als je de moeite neemt om een garage voor je slimme maaier aan te schaffen, verleng je de levensduur van je slimme grasmaaier aanzienlijk. De garage plaats je boven het oplaadstation in de grond en beschermt dus ook tegen sterke wind.

Waarvoor dienen extra robotmaaier oplaadstations?

Sommige tuinen overschrijden de maximale oppervlakte die je slimme robot kan bestrijken. Maar je hoeft dan niet per se een nieuwe maaier te kopen. Want met een extra oplaadstation kan je slimme robotmaaier onderweg zijn batterijen opladen en met het nieuwe gebied beginnen.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van de garage en oplaadstation?

Ook hier geldt: voor een optimale bescherming moeten de garage en de robot van dezelfde leverancier afkomstig zijn. Aangezien je de garage op het laadstation monteert en elke fabrikant andere afmetingen gebruikt, is compatibiliteit niet altijd gegarandeerd tussen verschillende merken. Hetzelfde geldt uiteraard voor oplaadstations.

De plaatsing van de twee accessoires van de robotmaaier is ook belangrijk. Want met het extra laadstation moet je ervoor zorgen dat het stroom heeft en zich op de grens van het oorspronkelijke gebied bevindt.

Messen, klemmen en kabelconnectors

Kan ik de messen van mijn robotmaaier verwisselen?

De gemonteerde messen slijten na verloop van tijd. Natuurlijk moet je vroeg of laat de messen vervangen. Dit zorgt ervoor dat je gras optimaal wordt gemaaid.

Wanneer heb ik de kabelconnectors nodig?

De kabelconnectors worden gebruikt om twee kabeluiteinden met elkaar te verbinden. Zij zijn vooral handig wanneer het begrenzingsdraad is doorgeknipt of wanneer je het bestaande gebied met nieuwe gebieden wilt aanvullen.