• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Categories

Merken

Compatibiliteit

frequentieband

Wifi standaard

Ecosystemen

Assortiment

Functies

Netwerk- en wifi-componenten

Een betrouwbaar netwerk als basis

Een trage of haperende internetverbinding kan erg vervelend zijn. Niet alleen voor je smart home apparatuur, maar ook voor al je andere apparaten die een internetverbinding nodig hebben. Met behulp van verschillende netwerk- en wifi-componenten kun je het bereik vergroten en je netwerk stabieler maken.

Filter

Netwerk- en wifi-componenten


Routers in je smart home verspreiden je wifi signaal, zodat je meerdere apparaten kan aansluiten.

Repeaters en versterkers breiden het signaal uit op plekken waar je router geen of weinig bereik heeft.

wifi verbinding via Google

Het begin van een stabiel netwerk

We bieden je bij tink verschillende mogelijkheden voor het vergroten van je bereik en het stabiliseren van je netwerk. Wat heel belangrijk is om te realiseren: je netwerk begint bij je internetabonnement en je modem. De maximale snelheid in je abonnement kan niet worden verhoogd door aanschaf van een router en repeater. Daarvoor zal je een nieuw abonnement moeten afsluiten. Daarnaast raden we je aan om je af te vragen of een dual-band, tri-band of wifi 6 router compatibel is met je modem. Dit biedt namelijk alleen voordelen als je modem ook via deze kanalen kan communiceren. Als dit niet het geval is, kun je via je provider een nieuwe modem aanvragen om maximaal te profiteren. Meer informatie over crossband-verbinding vindt je op onze pagina over routers.

Wifi routers
verbinding door het hele huis via wifi repeaters

Het uitbreiden van je netwerk

Router

Een router sluit je direct aan op je modem. Deze zorgt ervoor dat je verschillende apparaten tegelijkertijd met het internet kan laten communiceren en dat het signaal wordt verspreid. Via radiofrequenties of kabel verbindt de router je apparaten met het internet. Nogmaals: let op de beschikbare frequenties (bandbreedte) van je modem.

Repeater of versterker

Een repeater of versterker sluit je vervolgens aan op je modem als je behoefte hebt aan het vergroten van je bereik. Op deze manier kun je op plekken waar je voorheen een slechte, of helemaal geen verbinding had, via de repeater verbinding maken.