• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Categories

Merken

Compatibiliteit

Ecosystemen

Assortiment

Alarmsystemen

Allround beveiliging met een slim alarmsysteem

Met een slim alarmsysteem ben je altijd op de hoogte van ongewenste activiteiten in of rondom je huis. Wanneer je dit systeem hebt ingeschakeld krijg je een melding op je smartphone als er een persoon de bewegingsmelder in je tuin bijvoorbeeld heeft getriggerd. Een slim alarmsysteem bestaat uit meerdere componenten die je kunt verbinden en naadloos samen kunt laten werken, dit systeem kun je ook altijd uitbreiden met nieuwe apparaten. Een ander voordeel van een slim alarmsysteem is dat het ook andere functies kan vervullen, zo kun je componenten zoals bewegingsmelders voor verlichting gebruiken en raam- of deursensoren om je verwarming te reguleren.

Filter
...

Waarom een slim alarmsysteem??

Elk jaar zijn er in Nederland nog altijd veel inbraakpogingen. Wel is het zo dat inbraken sneller voortijdig worden afgebroken wanneer je een effectieve beveiligingstechnologie geïnstalleerd hebt. Voorkomen is beter dan genezen en een slim alarmsysteem levert hier een waardevolle bijdrage. Hiebij biedt het ook verdere voordelen ten opzichte van conventionele systemen.

Hoe werken slimme alarmsystemen?

Een slim alarmsysteem bestaat uit één of meer sirenes en diverse sensoren. Zo brengen bewegingsdetectoren en deur/raamcontacten je altijd op de hoogte van ongewenste activiteiten. Als één van de sensoren wordt geactiveerd, slaat de sirene alarm en word je onmiddellijk gewaarschuwd op je smartphone via een push-notificatie. Op die manier kun je onmiddellijk reageren op mogelijke gevaarlijke situaties.

Eve Benachrichtigungen werden auf einem iPhone angezeigt

Wat zijn de voordelen van slimme alarmsystemen?

Smart Home alarmsystemen kunnen alles wat een conventioneel alarmsysteem kan. Ze beveiligen op betrouwbare wijze potentiële ingangen en slaan alarm in geval van nood. Tegelijkertijd zijn ze veel flexibeler en goedkoper dan ingebouwde systemen. Alle sensoren en vaak ook de sirene zelf, zijn draadloos en dus zeer eenvoudig te installeren. Als de batterij bijna leeg is, word je via de app gewaarschuwd. Wanneer je verhuist, kan het hele systeem snel worden ontmanteld en opnieuw worden gebruikt. Ook kun je het alarmsysteem precies aan jouw behoeften aanpassen en op elk moment meer apparaten toevoegen. Je kunt ook slimme bewakingscamera's in het systeem integreren. Op die manier kun je je huis doeltreffend en goedkoop beveiligen.

De voordelen van een slim alarmsysteem in één overzicht:

  • Flexibel inzetbaar
  • Draadloze sensoren
  • Altijd uitbreidbaar
  • Pushnotificaties
  • Doeltreffend afschrikken
  • Handige en flexibele bediening

Waaruit bestaat een slim alarmsysteem?

Een slim alarmsysteem kan uit veel verschillende afzonderlijke apparaten bestaan. Hieronder zie je een overzicht van de mogelijkheden die je kunt gebruiken om jouw persoonlijke slimme alarmsysteem samen te stellen.

Alarmsirenes

Geluidsignalen zijn een uitstekende inbraakbeveiliging. Ze dienen niet alleen om inbrekers af te schrikken, maar ook om de aandacht van omstanders zoals de buren te trekken. Plaats de sirene bij de ingang van je huis of een buitenmodel ergens in de tuin. Als één van de aangesloten sensoren wordt geactiveerd, slaat de sirene onmiddellijk alarm en krijg je een pushnotificatie op je smartphone.

Bewegingsmelders

Bewegingsmelders zijn een belangrijk onderdeel van een beveiligingssysteem. Ze registreren bewegingen en sturen dan meldingen naar je smartphone en eventueel naar een aangesloten sirene. Zo weet je altijd of er iemand in je huis rondloopt. Je kunt de bewegingsdetectoren ook aan slimme verlichting koppelen, bijvoorbeeld om het pad in de tuin of in de gang alleen te verlichten wanneer dat nodig is. Op deze manier haal je nog meer functies uit je beveiligingssysteem

Deur- en raamsensoren

Even snel het raam of de balkondeur openen om te luchten en vervolgens vergeten om alles weer te sluiten. Dit kan altijd gebeuren, maar het is helaas een uitnodiging voor inbrekers. Slimme deur- en raamsensoren zijn hiervoor een uitkomst omdat ze je herinneren wanneer het raam of deur te lang open staat of niet goed gesloten is. In combinatie met een sirene gaat het alarm direct af wanneer een raam of deur wordt geopend wanneer het systeem is ingeschakeld.

Waar moet ik op letten bij Smart Home alarmsystemen?

In principe moet je zeker weten dat de afzonderlijke componenten compatibel met elkaar zijn. Afhankelijk van de fabrikant gebruiken apparaten verschillende manieren van communicatie. Vaak is een centraal apparaat of hub nodig voor de werking van een volledig alarmsysteem. Als een open protocol zoals wifi, Zigbee, Z-Wave of Thread wordt gebruikt, kunnen ook apparaten van andere fabrikanten compatibel zijn met elkaar. Met veel andere protocollen daarentegen kunnen alleen toestellen van dezelfde fabrikant worden geïntegreerd in het systeem.

An Haus installierter Philips Hue Outdoor Sensor bei Nacht

Wat heb ik nodig voor mijn slimme alarmsysteem?

Bij de keuze van een systeem zou je de eerste beslissingen kunnen baseren op de manier waarop je het wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld slimme thermostaten wilt gebruiken, kun je deur-of raamsensoren gebruiken voor zowel het beveiligingssysteem als de regeling van je verwarming. We raden je zeker aan om een systeem te gebruiken dat zowel voor beveiliging als verwarming een taak heeft.

Hetzelfde geldt voor bewegingsmelders die ook voor slimme verlichting kunnen worden gebruikt.

Beveilig de ingangen van je huis

Deur- en raamsensoren

Voor een veilig systeem kunnen we aanraden om alle mogelijke toegangspunten te beveiligen, vaak zijn dit laag geplaatste ramen en deuren. Hiervoor zijn deur- en raamsensoren passend, deze kun je ook inzetten om je verwarming te regelen.

Bewegingsmelders

Een bewegingsdetector bij de ingang en eventueel extra bewegingsdetectoren in de tuin zorgen voor nog meer veiligheid. Deze kunnen op die manier worden ingesteld, dat ze niet door dieren worden geactiveerd, om vals alarm te voorkomen. Bewegingsmelders kun je ook inzetten om je slimme verlichting te regelen.

Welke sirene heb ik nodig?

Een ander belangrijk onderdeel van het alarmsysteem is de sirene. Voor appartementen is een sirene bij de ingang voldoende. Op die manier worden alarmen ook door buren opgemerkt. Voor huizen bevelen wij minstens één sirene voor buiten aan. Afhankelijk van de locatie kan een buitensirene nauwelijks hoorbaar zijn vanaf de overkant van de straat. Daarom zou idealiter een andere sirene aan de achterkant van het huis moeten worden geïnstalleerd. Op die manier worden buren gegarandeerd op de hoogte gebracht van alarmen.

Inbraakpreventie met slimme alarmsystemen

Vooral huizen worden vaak een tijdje in de gaten gehouden voordat een poging tot inbraak wordt ondernomen om te zien of er echt niemand thuis is. Als het licht uit blijft na zonsondergang, is dat vaak een duidelijke hint voor inbrekers. Een routine voor de verlichting kan dit tegengaan. Slimme lampen kunnen op afstand worden bediend en met routines kun je ze automatisch in- en uitgeschakelen, waardoor het lijkt alsof je thuis bent. Je kunt ook je oude lampen slim maken en integreren in het systeem met slimme stekkers. Als het licht op het juiste moment aan gaat, geeft dit bij potentiële inbraakpogingen een afschrikkend effect.

Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.