• Gratis expertadvies
 • Kwaliteitsgarantie
 • Gratis verzending en retour

Lichtsterkte (lm)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Fitting

Kleur licht

Functies

Materiaal behuizing

Ecosystemen

Assortiment

Aantal lampen

Tuinpad verlichting

Transformeer je tuin met slimme padverlichting

Slimme padverlichting schept een gastvrije en gezellige sfeer in je tuin, helemaal aangepast aan je persoonlijke voorkeuren. Met een breed scala aan automatiseringsmogelijkheden kun je alles naar eigen smaak instellen, van kleur, tot lichtintensiteit, tot tijdschema's. Maak je leven gemakkelijker, comfortabeler, en thuiskomen een aangename ervaring met de juiste verlichting voor het wandelpad buiten.

Filter

Waarom kiezen voor padverlichting

Er is niets mooiers dan door een tuin te wandelen. Waarom zou je dat dan niet ook 's avonds kunnen doen? Met de juiste padverlichting kun je op elk moment van de dag, of 's nachts, genieten van het groen in je tuin. Slimme padverlichting kan daarnaast ook de architectuur van je huis accentueren. En natuurlijk verhoogt slimme tuinpadverlichting in je achter- of voortuin ook de veiligheid van je huis. Een beter zicht betekent dat je gezin of gasten minder risico lopen om te struikelen. In plaats van in het donker thuis te komen, word je verwelkomd door prettige verlichting dat je veilig naar je voordeur zal leiden.

Hoe werkt slimme padverlichting?

De meeste slimme lampen voor buiten maken gebruik van led-technologie. Een groot voordeel hiervan is de lange levensduur van ledverlichting en het gebruiks-, installatie-, en vervangings-gemak. Andere slimme padverlichting bevat bijvoorbeeld een lamp die op zonne-energie werkt. Deze zijn ook gemakkelijk te installeren, omdat ze geen uitgebreide bedrading vereisen. Slimme padverlichting kun je met je smartphone bedienen en is in je smart home te integreren via wifi of via bluetooth. Je zou dan je lampen kunnen koppelen aan andere apparaten zoals bewegingssensoren, of tijdschema's kunnen maken om je lampen aan je dagelijkse routines aan te passen.

Hier moet je op letten bij het kiezen van padverlichting

Bij het kiezen van de perfecte padverlichting voor je tuin, moet je over verschillende aspecten nadenken die je kunnen helpen de beste keuze te maken. Ten eerste moet je goed nadenken waar je de lampen zou willen plaatsen. Of je nu van plan bent het pad van de weg naar je voordeur te verlichten, of dat je de stukken gras in je tuin met licht wilt verdelen. Hier is het belangrijk dat je kijkt naar de afstand van het bereik van de slimme buitenlampen.

Natuurlijk is veiligheid ook belangrijk. De grootte van de lamp bepaalt de oppervlakte die het verlicht en kan dus een grote stuk van je tuin voorzien van beter zicht in het donker. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de functies die je padverlichting moet hebben. Je kunt kiezen voor een allesomvattende lamp waarmee je de kleuren kunt aanpassen en het energieverbruik kunt bijhouden. Ook kun je kiezen voor iets eenvoudigers dat alleen je buitenruimte verlicht.

Sfeervol, makkelijk te gebruiken en veilig, oftewel alles in één

Alle slimme buitenlampen kunnen je buitenruimte verlichten en zijn op afstand te bedienen via een app of spraakbesturing. Maar slimme padverlichting ziet er daarnaast ook erg fraai en stijlvol uit buiten. We hebben de belangrijkste voordelen van slimme padverlichting voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van slimme padverlichting in één oogopslag:

 • Bedien via spraak of app
 • Tijdschema's instellen
 • Bespaar energie en geld
 • Verhoogde veiligheid
 • Stel zelf intensiteit en kleur in
 • Vind ook in het donker de weg
 • Sfeervolle verlichting
 • Waterbestendig

De veelzijdige toepassingen van slimme padverlichting

Slimme verlichting voor naast je wandelpad is ook gewoon handig. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het binnengaan van een donker huis, het stappen op je bloemen, het struikelen over een steen, of het vallen in een zwembad. Padverlichting is een prachtige uitbreiding hiervan, door een mooie sfeer te creëren in je buitenruimte. Hieronder vind je een paar handige tips voor het gebruik van intelligente padverlichting.

 1. Verbind al je lampen met elkaar, zodat ze tegelijk aan of uit gaan.
 2. Koppel je slimme padverlichting aan een spraakassistent voor handige spraakbesturing. Zo hoef je niet eens uit je tuinstoel op te staan om de kleuren van je lampen te veranderen. De spraakassistenten die je kunt gebruiken zijn Google Assistant, Siri of Amazon Alexa voor het bedienen van je slimme lampen buiten.
 3. Verfraai je tuin met kleuren, tot wel 16 miljoen verschillende! Benadruk voorwerpen, bomen of paden om je buitenruimte in het juiste licht te zetten. Sla je favoriete lichtinstellingen op met behulp van een app, zodat je ze op elk moment kunt oproepen.
 4. Stel tijdschema’s in voor nog meer comfort en veiligheid. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je het licht wel of niet aan hebt laten staan. Ook wanneer je op vakantie bent kan de padverlichting ingeschakeld worden zodat het lijkt alsof je thuis bent.
 5. Integreer je slimme padverlichting in je smart home via de Google Home app, Apple HomeKit of Amazon Alexa. Zo laat je apparaten met elkaar samenwerken door bijvoorbeeld de Philips Hue padverlichting te laten inschakelen op het moment dat iemand langs de bewegingssensor beweegt.

Kortom, zorg ervoor dat je meer comfort, veiligheid en daardoor een fijner gevoel thuis met de slimme lampen voor naast het wandelpad. Waar je ze plaatst, welke functies belangrijk zijn en met welke smart home systemen je ze wilt bedienen is helemaal aan jou!