• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Oppervlakte (m²)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Max. helling

Maai breedte

Maai hoogte

Ecosystemen

Assortiment

Functies

Tuin

Creëer je eigen slimme tuin

Slimme tuingereedschappen nemen het tuinwerk van je over en zorgen ervoor dat je tuin netjes en gezond blijft. Bedien de tuinhulpjes handmatig via een smartphone-app of stel automatiseringen in. Zo haal je het beste uit je tuin en creëer je je eigen persoonlijke oase. We bieden je hoogwaardige apparaten voor de irrigatie, gazonverzorging en buitenverlichting.

Filter
...

Wat is een slimme tuin?

Een slimme tuin, of Smart Garden, is een tuinsysteem gebaseerd op verbonden tuingereedschap. Denk hierbij aan buitenverlichting of irrigatiesystemen. Dit tuingereedschap kun je beheren en bedienen via een smartphone-app, zelfs als je niet thuis bent. Je houdt altijd het overzicht over de status van je tuin en kunt op elk moment meer apparaten toevoegen.

Hoe werkt slim tuinieren?

Eerst koppel je het slimme tuingereedschap aan de bijbehorende app en eventueel aan je bestaande smart home-systeem. Daarna stel je de apparaten in naar jouw wensen, bijvoorbeeld met een tijdschema. Nu kun je de apparaten handmatig of automatisch bedienen. Als je een spraakassistent hebt gekoppeld aan je smart home, kun je het tuingereedschap ook met stemopdrachten bedienen. Zeg bijvoorbeeld: "Hé Google, start het maaien".

Eve slimme waterregelaar

Denk je eraan om een robotmaaier te kopen?

Neem dan een kijkje op onze blog, waar we antwoord geven op veelgestelde vragen over robotmaaiers. Hierin behandelen we onderwerpen zoals hoe ze werken, wat het onderhoud inhoudt, installatieprocedures en veiligheidsmaatregelen, om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Klik hier

Ervaar meer comfort met een slim tuinsysteem

Automatisering van tuinonderhoud

Stel routines en regels in om je tuingereedschappen volautomatisch te besturen. Gebruik triggers zoals specifieke weersomstandigheden of tijdstippen van de dag, zodat je tuin automatisch wordt verzorgd geheel naar jouw wensen.

App-besturing met toegang op afstand

Met een smartphone-app heb je altijd volledige controle over je slimme tuinsysteem. Voeg automatische routines toe, bekijk de status van je apparaten en je tuin, en start met een druk op de knop de tuinverzorging.

Persoonlijk tuinsysteem

Creëer je eigen persoonlijke slimme tuin door te kiezen uit een verscheidenheid aan lampen, maairobots en irrigatiesystemen. Smart home-apparaten kunnen vaak ook merkonafhankelijk worden gekoppeld en te allen tijde worden uitgebreid met nieuwe componenten.

Een gezonde en goed onderhouden tuin

Slimme tuingereedschappen bieden vaak een reeks aan functies die je helpen bij de optimale verzorging van je tuin. Ontvang handige tips via een smartphone-app en pas je apparaten aan de specifieke omstandigheden van je tuin aan.

Laag geluidsniveau van de apparaten

Slimme tuingereedschappen zijn vaak veel stiller dan traditionele apparaten. Dit komt vooral omdat ze kleiner zijn en zonder benzine werken. Zo veroorzaak je geen overlast voor buren of slapende kinderen.

Meer tijd voor de belangrijke dingen

Dankzij automatische tuinonderhoud heb je meer tijd voor de dingen die echt leuk zijn: terwijl je in de bouwmarkt nieuwe tuinplanten uitzoekt, zorgt je maairobot voor het maaien van het gras.

Bosch Indego mit Smartphone-App im Garten

Waarom het de moeite waard is om je tuin slim te maken

Het idee om een slimme tuin aan te leggen klinkt misschien als een groot project. Maar de meeste smart home-producten zijn zo ontworpen dat je ze zelf kunt installeren, zonder hulp van een professional. De setup wordt gedaan via een assistent in de bijbehorende smartphone-app. Je maakt regels, tijdschema's en koppelingen met andere smart home-apparaten om je tuinsysteem precies naar wens te besturen. Zo wordt tuinieren kinderspel. Je enige taak is nu om volop te genieten van je groene oase.

De voordelen van de slimme tuin in een oogopslag:

Significante tijdsbesparing

Positieve impact op de gezondheid van de tuin

App-besturing met toegang op afstand

Onderhoudsarme en robuuste tuingereedschappen

Laag geluidsniveau van de apparaten

Grote diversiteit aan producten en flexibele uitbreidingsmogelijkheden

De tink blog

Een automatische besturing van je tuingereedschap betekent dat je, na alles ingesteld te hebben, erop kunt vertrouwen dat je tuin perfect onderhouden wordt, zelfs als je er zelf niet bent. Zelfs als je op vakantie bent, kun je erop vertrouwen dat je tuin er bij je terugkomst nog steeds net zo mooi en gezond uitziet als toen je vertrok. In onze blog geven we je onze beste tips hiervoor.

Componenten voor je slimme tuin

Voor een ideaal slim tuinsysteem zijn er veel verschillende componenten die je met elkaar kunt verbinden. Laat je tuinonderhoud automatisch uitvoeren dankzij een maairobot en een irrigatiesysteem. Zet je tuin stijlvol in de schijnwerpers met slimme buitenverlichting. Je bestuurt je gehele tuinsysteem gemakkelijk via een smartphone-app of zelfs met spraakopdrachten, als je een spraakassistent toevoegt.

Gardena smartes Bewässerungssystem im Pflanzenbeet

Met een druk op de knop maaien

Een maairobot zorgt voor een perfect gemaaid gazon. Deze kleine, stille tuinhulpjes trimmen het gras op een door jou ingestelde lengte en navigeren autonoom over je gazon. Met begrenzingskabels en virtuele kaarten zorg je ervoor dat de robot alleen maait waar jij dat wilt. Zo blijven je geliefde sierplanten onaangeroerd en wordt de rest van je tuin precies en gelijkmatig getrimd. Wanneer de maairobot klaar is met zijn programma, keert hij zelfstandig terug naar zijn basisstation en wacht op zijn volgende inzet.

Smart Home Gartenbeleuchtung im Vorgarten

Automatische irrigatie

Met een automatisch irrigatiesysteem is een groot deel van het tuinonderhoud vanzelf geregeld. De irrigatiesystemen kunnen flexibel worden geïnstalleerd, zodat je ze nauwkeurig kunt aanpassen aan de omstandigheden van je tuin. De irrigatiecontroller wordt aan je wateraansluiting bevestigd en reguleert de bewatering. Met extra irrigatiesensoren regel je de waterafgifte nog preciezer. De sensoren registreren informatie over de bodemvochtigheid en omgevingstemperatuur en geven deze door aan de irrigatiecontroller. Zo wordt zonder jouw tussenkomst de optimale hoeveelheid water gegarandeerd.

Netatmo smarter Regenmesser im Garten bei Regen

Slimme tuinverlichting

Gebruik slimme buitenverlichting om je tuin een speciale sfeer te geven en ook 's avonds op het terras van een gezellige tijd te genieten. Accentueer je tuin met buitenlampen, draagbare lampen of lichtstrips en creëer met je favoriete kleuren een sfeervolle ambiance. Met slimme instellingen, zoals tijdschema's, bespaar je energie en geniet je in een prachtige lichtsfeer van je tuinoase. Met een tik in de app of via spraakopdracht bedien je comfortabel je tuinverlichting. Zo heb je altijd en overal volledige controle over je buitenverlichting.

Auslöser wie Sensoren oder Zeit steuern bestimmte Aktionen

Je persoonlijke weerstation

Een slim weerstation voorziet jou en je slimme thuistoestellen altijd van actuele, gedetailleerde informatie over het weer. Voeg bijvoorbeeld een regenmeter toe aan je irrigatiesysteem om de ideale hoeveelheid water voor je planten te verzekeren. In de smartphone-app zie je op elk moment alle informatie over het weer. Dit is vooral handig als je nauwkeurigere en betrouwbaardere informatie over het weer op jouw locatie nodig hebt dan weerdiensten kunnen bieden.

Alleen de slimsten komen in de tuin!
Ontdek nu onze tuin actiepakketten.

Naar het aanbod