• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Categories

Merken

Compatibiliteit

Ecosystemen

Assortiment

Schakelaars

Toegang tot slimme functies zonder smartphone

Schakel je slimme lampen in en uit met de een slimme schakelaar die je overal in je woning kunt plaatsen. Zo haal je meer comfort in huis en kun je ook je smart home verlichting bedienen zonder dat je een smart speaker of smartphone in de buurt moet hebben.

Filter
senic friends of hue schakelaar aan muur

Wat kun je met een slimme schakelaar?

Een schakelaar in je smart home kun je gebruiken voor het bedienen van je slimme apparaten zonder dat je hiervoor een smartphone of smart speaker nodig hebt. Een fysieke schakelaar is eigenlijk een moderne lampknop waarmee je voornamelijk je slimme verlichting bedient, maar sommige kun je ook voor andere apparaten gebruiken.

De voordelen van een slimme schakelaar

Het toevoegen van slimme schakelaars in je smart home gaat gepaard met een aantal voordelen. Zo komt het design van een slimme schakelaar vrijwel overeen met het design van een traditionele schakelaar, daarom vallen ze niet op in je interieur. Ze geven je toegang tot slimme functies zonder dat je smartphone of slimme speaker in de buurt is. Deze slimme functies zijn bijvoorbeeld het activeren van scenario’s en scènes en het bedienen van groepen of individuele apparaten.

Ook beschikken veel slimme schakelaars over de Energy Harvesting functie, dit betekent dat ze hun eigen energie opwekken, waardoor ze dus uitermate toekomstgericht zijn. Daarnaast zijn ze makkelijk in gebruik, en kan jong tot oud ze gemakkelijk bedienen.

Op zoek naar een inbouwschakelaar?

Neem hier een kijkje
hue schakelaar op tafel

Een slimme schakelaar aansluiten

Draadloos en zonder batterijen

Het aansluiten van een schakelaar is een fluitje van een cent. Onze draadloze schakelaars zijn volledig draadloos en werken zonder batterijen. Met behulp van het zogenaamde Energy Harvesting wekt de schakelaar zelf voldoende energie op om je slimme verlichting te bedienen.

Installatie

Ook het installeren van de schakelaar is zeer gemakkelijk. Over het algemeen worden de draadloze schakelaars geleverd met een plakstrip en kun je ze makkelijk op een oppervlak bevestigen. Je kunt er ook voor kiezen om de schakelaar niet te bevestigen en bijvoorbeeld op een bijzettafel te leggen.

Verbindingsstandaard

Bij de aanschaf van een schakelaar is het belangrijk rekening te houden met de verbindingsstandaard. Deze moet namelijk overeenkomen met de verlichting die je aan wilt sturen. Kies bijvoorbeeld voor een ZigBee-schakelaar van Senic, die je kunt gebruiken met Philips Hue via de Philips Hue Bridge.