• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Categories

Merken

Compatibiliteit

Type verwarming

Functies

Verbinding

Ecosystemen

Assortiment

Aantal radiatorknoppen

Slimme thermostaten

De perfecte temperatuurregeling voor jouw slimme huis

Een slimme thermostaat geeft je volledige controle over de temperatuur in jouw woning. Met geavanceerde functies en naadloze integratie met andere slimme apparaten, brengt een slimme thermostaat comfort en energie-efficiëntie naar een hoger niveau.

Filter
...
tado kamerthermostaat aan muur

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een slim apparaat waarmee je op afstand de temperatuur in je huis kunt regelen via een app. Met een slimme thermostaat kun je energie besparen en je huis comfortabel houden. Je kunt de thermostaat zo instellen dat hij automatisch aan- en uitschakelt op basis van je dagelijkse schema. Daarnaast kun je de temperatuur aanpassen terwijl je onderweg bent. Het gebruik van een slimme thermostaat kan je helpen om je verwarmingssysteem efficiënter te gebruiken en zo kosten te besparen.

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat staat in principe in verbinding met slimme radiatorknoppen, of met de centrale (vloer)verwarming. Met behulp van sensoren wordt het binnenklimaat gemeten en op een zo optimaal mogelijke manier aangepast op jouw voorkeuren. Intelligente functies helpen je de temperatuur in je huis nauwkeurig te regelen, energie te besparen en het comfort te verbeteren.

tink tip

Een slimme thermostaat kan met verschillende verwarmingssystemen werken. Ga voordat je een thermostaat koopt bij jezelf na welke het meest geschikt is voor jou. Niet iedere thermostaat werkt met centrale verwarming of vloerverwarming en niet iedere radiator is geschikt voor een slimme radiatorknop.

Verschillende soorten thermostaten

Draadloze thermostaat

Een draadloze thermostaat is een onderdeel van je slimme verwarmingssysteem die via een netwerk in verbinding staat met je centrale verwarming, vloerverwarming of radiatorknoppen.

Radiatorthermostaat

Met een slimme radiatorknop kun je iedere radiator in huis apart aansturen. De temperatuur wordt door de radiatorknop gemeten en vervolgens verwarmd naar een door jouw gewenste warmte.

Centrale (vloer)verwarming-thermostaat

Een slimme thermostaat voor vloerverwarming en/of centrale verwarming kan in principe een kamerthermostaat, bedrade of draadloze thermostaat zijn. Het is namelijk, afhankelijk van je verwarmingsketel, mogelijk om zowel draadloos als bedraad een slimme thermostaat aan te sluiten.

Bedrade thermostaat

Een bedrade thermostaat heeft als vanzelfsprekend dezelfde functionaliteit als een draadloze thermostaat. Deze wordt echter aangesloten op de bedrading van je oude thermostaat, die via een kabel is verbonden met je cv-ketel of vloerverwarming.

Kamerthermostaat

Een kamerthermostaat meet de warmte in de ruimte op een plek aan de muur waar jij hem installeert. Deze kunnen vervolgens samenwerken met slimme radiatorknoppen en ervoor zorgen dat de temperatuur wordt aangepast. De temperatuur wordt dus niet direct naast de radiator gemeten, maar in de kamer zelf.

Modulerende thermostaat

Een modulerende thermostaat verwarmt constant en gelijdelijk in plaats van op basis van het aan/uit-principe. Op deze manier wordt er energie bespaard.

Netatmo Modulerende Thermostaat en Radiatorknop

De voordelen van slim verwarmen

Smart home automatiseringen

Simme thermostaten kunnen naadloos integreren met andere slimme apparaten in je smart home, zoals spraakgestuurde assistenten en slimme verlichting. Je kunt je thermostaat zo ook bedienen met je stem.

Comfortabele bediening

Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis eenvoudig regelen en aanpassen via een app op je smartphone. Je kunt de gewenste temperatuur instellen voordat je thuiskomt, zodat je altijd een comfortabele omgeving hebt.

Statistieken inzien

Slimme thermostaten bieden vaak gedetailleerde informatie over je energieverbruik. Je kunt inzicht krijgen in je verwarmings- en koelingspatronen en zien hoeveel energie je verbruikt. Dit kan je helpen bewust te worden van je energieverbruik.

Energie en geld besparen

Slimme thermostaten helpen energie te besparen door het optimaliseren van je verwarmingsschema. Ze kunnen leren van je voorkeuren en je leefpatroon en automatisch aanpassingen maken om energieverspilling te verminderen.

Geofencing

Slimme thermostaten kunnen geofencing-technologie gebruiken om je locatie te volgen via je smartphone. Zo kan de temperatuur automatisch aangepast worden op basis van je vertrek of aankomst. Hierdoor wordt energie bespaart aangezien de verwarming uitgeschakeld wordt wanneer je niet thuis bent en pas ingeschakeld wordt voordat je thuiskomt.

Bediening op afstand

Je kunt de temperatuur aanpassen, de verwarming in- of uitschakelen en schema's instellen, zelfs als je niet thuis bent. Dit biedt gemak en flexibiliteit.