• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

weight (in g) (g)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Functies

Verbinding

Ecosystemen

Assortiment

Bluetooth speakers

Draadloze speakers voor onderweg

Neem je draadloze, draagbare Bluetooth speaker gemakkelijk overal mee naartoe. Zelfs bij het zwembad zijn de draadloze speakers met hun meestal spatwaterdichte behuizing een echte toevoeging. Zo heb je dus, waar je ook bent, de beschikking over geweldige muziek. Maak eenvoudigweg verbinding met je smartphone of tablet via Bluetooth en het genieten kan beginnen!

Filter

Wat is een Bluetooth speaker?

Hoe werkt een Bluetooth speaker?

Bluetooth is een techniek die voor draadloze communicatie zorgt tussen 2 apparaten. In het geval van een Bluetooth speaker is dat een smartphone, tablet of laptop en een speaker. De audio wordt via een radioverbinding verzonden van het ene apparaat naar het andere apparaat.

Draadloze Bluetooth box

Een Bluetooth verbinding gebruikt relatief weinig stroom waardoor Bluetooth speakers ideaal zijn voor het gebruik zonder vaste stroombron. Daarnaast heb je geen internetverbinding nodig omdat Bluetooth overal werkt. Je kunt de portable speakers dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Op zoek naar een slimme speaker met spraakbediening?

Bekijk hier onze wifi speakers!

Wat je wilt weten over Bluetooth speakers

Je kunt verschillende apparaten verbinden met een Bluetooth-speaker, waaronder smartphones, tablets, laptops, copmuters en andere Bluetooth-apparaten. Zolang het apparaat Bluetooth-connectiviteit ondersteunt, kun je het verbinden met een Bluetooth-speaker.

Het Bluetooth bereik is afhankelijk van de speaker en de omgeving. Over het algemeen hebben Bluetooth-speakers een bereik van ongeveer 10 meter in open ruimtes. Muren, obstakels en interferentie kunnen echter het effectieve bereik verminderen. Het is het beste om de speaker en je apparaat relatief dicht bij elkaar te houden om een stabiele verbinding te garanderen.

Sommige Bluetooth speakers ondersteunen multi-pairing of multi-connectiviteit, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt verbinden. Deze functie kan echter verschillen afhankelijk van het specifieke speakermodel. Als je Bluetooth-speaker dit ondersteunt, kun je tussen apparaten wisselen of de speaker delen met vrienden voor een gezamenlijke muziekervaring.

De batterijduur van een Bluetooth speaker hangt af van verschillende factoren, waaronder de capaciteit van de speaker, het volumeniveau, het gebruikspatroon en eventuele extra functies zoals ingebouwde verlichting of powerbanks. Gemiddeld kunnen Bluetooth speakers ergens tussen de 5 en 20+ uur afspeeltijd bieden op één lading. Hogere volumeniveaus en extra functies kunnen de batterijduur verkorten.

Niet alle Bluetooth speakers zijn waterdicht, maar er zijn wel specifieke modellen die waterdicht of waterbestendig zijn. De waterdichtheid van een Bluetooth-speaker wordt meestal aangegeven met een IP-rating (Ingress Protection-rating). Deze rating geeft aan in hoeverre een apparaat bestand is tegen stof en water. Op onze blog hebben we voor je uitgelegd hoe deze IP-rating exact werkt.