• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Lichtsterkte (lm)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Fitting

Kleur licht

Functies

Materiaal behuizing

Ecosystemen

Assortiment

Plafondlampen

Slimme plafondlampen - de basis van je verlichtingssysteem

Om een ruimte slim te verlichten heb je niet perse een complex verlichtingssysteem met tientallen lampen nodig; een slimme plafondlamp kan vaak al voldoende zijn om dit op een effectieve manier te bereiken. Er zijn veel verschillende plafondlampen beschikbaar in unieke stijlen en met uiteenlopende functies. Een slimme plafondlamp kan vaak al voldoende zijn om dit op een effectieve manier te bereiken. Ontdek de mogelijkheden en transformeer jouw ruimte met een eenvoudige maar krachtige slimme plafondlamp.

Filter
Philips Hue plafondlamp

Verschillende soorten slimme plafondlampen

Er zijn plafonnières en hanglampen verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten. Je kunt gaan voor een minimalistisch of misschien juist wel een extravagant design. Of het nu gaat om een klassieke, moderne of retro stijl, de keuze aan vormen, kleuren en maten van de plafondlampen is enorm. Omdat slimme plafondlampen een hoogwaardige afwerking hebben, gaan ze lang mee en heb je er dus lang plezier van.

Plafonnière

Dit klassieke ontwerp van de plafondlamp heeft een grote invloed op de totale verlichting van de kamer. Deze lamp is een essentieel onderdeel van je verlichting en komt in bijna elke kamer goed tot zijn recht. Met een klassieke plafondlamp kan het eigenlijk niet misgaan.

Hanglamp

Hanglampen zijn een populaire keuze voor de keuken of voor boven een bureau. Je kunt de hoogte eenvoudig aanpassen aan de kamer wat de lampen erg flexibel maken. Ook voor dit type plafondlamp zijn er modellen beschikbaar die in alle kleuren van de regenboog kunnen schijnen en zo een unieke sfeer kunnen creëren.

Spots

Het handige aan spots is dat je ze meestal kunt draaien en kantelen om precies op de plek waar jij dat wilt een lichtaccent te plaatsen. Ook zijn er spots beschikbaar die je in het plafond installeert. Dit soort spots nemen vrijwel geen ruimte in beslag, wat handig kan zijn als je slimme verlichting nodig hebt in een kamer met een laag plafond.

Voordelen van slimme plafondlampen

Eenvoudige installatie

Slimme plafondlampen zijn eenvoudig te installeren, waardoor je snel kunt genieten van de voordelen van slimme verlichting zonder gedoe.

Integratie in je smart home

Slimme plafondlampen kunnen naadloos worden geïntegreerd in je smart home-ecosysteem, waardoor je ze kunt bedienen en automatiseren samen met andere slimme apparaten in je huis, zoals thermostaten, deurbellen en beveiligingssystemen.

App- en spraakbediening

Je kunt slimme plafondlampen gemakkelijk bedienen via een speciale app op je smartphone of zelfs met spraakopdrachten, waardoor het aanpassen van de verlichting moeiteloos en handsfree verloopt.

Instelbare kleur en helderheid

Met slimme plafondlampen kun je de kleur en helderheid van het licht naar wens aanpassen, waardoor je de perfecte sfeer kunt creëren voor elke gelegenheid of activiteit.

Meer veiligheid

Door het instellen van tijdschema's kun je slimme plafondlampen automatisch in- en uitschakelen, waardoor je de indruk kunt wekken dat er altijd iemand thuis is, zelfs als je op vakantie bent, waardoor je huis veiliger wordt.

Toegang op afstand

Met slimme plafondlampen kun je op afstand toegang krijgen tot je verlichting via een app op je smartphone, zodat je altijd controle hebt, waar je ook bent.

Waar moet ik bij slimme plafondlampen op letten?

Philips Hue Bridge

Verbindings- en bedieningsmogelijkheden

De bedieningsmogelijkheden voor slimme plafondverlichting zijn zeer veelzijdig. Veel van de bekende verlichtingssystemen hebben een eigen afstandsbediening, maar ook je smartphone kan voor de bediening worden gebruikt. Zo kun je scenario's en automatiseringen instellen voor de plafondlampen. Voor lampen die met een bridge zijn verbonden geldt dat je ze overal ter wereld kunt bedienen, zolang je maar internet hebt. In de iOS- of Android-apps van deze lampen kun je tot wel 50 verlichtingselementen tegelijk bedienen. Voor bluetooth-lampen heb je geen bridge nodig, echter kun je ze alleen bedienen als je dichtbij bent en kunnen maar 10 lampen tegelijk worden bestuurd.

Philips Hue App

Scenario’s en automatiseringen

Eén van de handigste functies van slimme verlichting is het kunnen instellen van lichtscenario’s. Als je in de app de perfecte kleur of wittint en helderheid voor bijvoorbeeld een filmavond hebt gevonden, kun je deze combinatie opslaan als lichtscenario (ook wel lichtrecept genoemd). Bij de volgende filmavond kun je deze instellingen dan met een druk op de knop weer oproepen. Deze lichtscenario’s kunnen ook een rol spelen in de automatiseringen die je voor je slimme verlichting kunt instellen. Met de universele webservice IFTTT ("If This Then That") kun je je plafondlamp in je smart home integreren en bijvoorbeeld wanneer je je slimme slot ontgrendelt, de lamp aan laten gaan of een specifiek lichtrecept activeren.

Philips Hue Dimmer V2

Accessoires

Voor slimme plafondlampen zijn verschillende accessoires beschikbaar. Dit zijn onder andere dimmers die de helderheid regelen, afstandsbedieningen, bridges en slimme speakers. Afstandsbedieningen maken het vooral eenvoudig voor je vrienden en familie om je smart home verlichtingssysteem te bedienen, ze hoeven dan geen apps te downloaden of toegang te krijgen. Door je plafondlamp aan een slimme speaker te koppelen kun je via Google Assistant, Amazon Alexa, of Apple HomeKit de lamp met spraakopdrachten besturen. Een bridge is voor sommige lampen essentieel, bij bluetooth-lampen zorgt een bridge ervoor dat je meer lampen met elkaar kunt verbinden en er een aantal extra functies beschikbaar worden.