• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Oppervlakte (m²)

Categories

Merken

Compatibiliteit

Max. helling

Maai breedte

Maai hoogte

Ecosystemen

Assortiment

Functies

Tuinonderhoud

Comfortabel en slim je tuin onderhouden

Een goed onderhouden gazon is een belangrijk onderdeel van een verzorgd uitziende tuin. Regelmatig grasmaaien is een must, ook al is het niet altijd even leuk en heb je er niet altijd tijd voor. Slimme apparaten voor in je tuin nemen deze tijdrovende taak voor je uit handen. Met robotmaaiers en handige accessoires is een klein of groot gazon zonder al te veel moeite zo omgetoverd tot een ware eyecatcher in je tuin.

Filter
...

Tuinonderhoud als onderdeel van je smart home

Heb je er wel eens over nagedacht hoe geweldig het zou zijn als met één druk op de knop al het werk in de tuin automatisch voor je gedaan zou worden? Zoals het besproeien van planten en het maaien van het gazon? Met tuinonderhoud als onderdeel van je smart home wordt dit werkelijkheid. Slimme apparatuur laat je nu je besproeiingssysteem en grasmaaier onderweg met één druk op de knop bedienen. Ze maken simpelweg verbinding met het basisstation via je wifi verbinding en kunnen communiceren met je smartphone of tablet.

Robotmaaiers

Een goed onderhouden gazon draagt veel bij aan een mooie tuin. Maar regelmatig maaien is niet voor iedereen het meest populaire taakje in de tuin. Slimme grasmaaiers nemen deze taak uit handen. Deze smart home apparaten maaien het gras zelfstandig en zonder al te veel lawaai en moeite.

(Maai)accessoires

Smart home voor in de tuin bestaat niet alleen uit robotmaaiers. Slimme apparaten kunnen ook worden gebruikt om de tuin te besproeien. En voor wie precies wilt weten hoe het weer is, zijn slimme weerstations de juiste keuze. Zo wordt het tuinieren een fluitje van een cent.

Bekijk al onze slimme accessoires voor in de tuin hier
Eve Aqua en Eve Weather in tuin

De voordelen van smart home tuinonderhoud

Automatisering en tijdschema’s

Je kunt je robotmaaier en besproeiingssysteem starten met een simpele aanraking van je touchscreen met je vinger. Ook kun je slimme apparaten automatiseren, tijdschema's instellen en gebruik maken van spraakbediening. Je hoeft er dus niet eens meer over na te denken. Je tuin is, nadat je alles eenmalig op de juiste manier hebt geconfigureerd, altijd in topconditie.

Stille apparatuur

Het gebruik van slimme tuingereedschappen is ook prettig voor je buren want de robotmaaiers zijn nagenoeg geluidloos. Het rammelende geluid van een grasmaaier is dus verleden tijd. Je kunt je gazon laten maaien wanneer je maar wilt, ongeacht of het nu 's middags of 's avonds is.

Efficiënt onderhoud en tijdsbesparing

Met behulp van slimme software wordt je tuin op een zo efficiënt mogelijke manier onderhouden. Een robotmaaier vindt de best mogelijke route en houdt rekening met weersomstandigheden. Tuinirrigatie bewatert nooit teveel en houdt ook rekening met de regenval en weersvoorspellingen.

Energie en water besparen

Naast het besparen van tijd, bespaar je ook energie en water met slimme apparaten in je tuin. De robotgrasmaaiers werken op elektriciteit, waardoor je geen benzine nodig hebt. Met slimme irrigatie kun je ook water besparen. De slimme pompen gebruiken slechts zoveel water als nodig is voor een optimale besproeiing van het gazon en de planten.

Gardena robotmaaier met app

Scenario: compleet geautomatiseerd tuinonderhoud

Smart home in je tuin bestaat niet alleen uit slimme robotmaaiers en slimme bewateringssystemen. Tuinverlichting, outdoor stekkers en weerstations kunnen ook op een slimme manier worden gebruikt. Lampen kunnen worden ingeschakeld met een druk op de knop of op een bepaald moment van de dag, de slimme stekkers kunnen worden gebruikt om energie te besparen en met de weerstations beschik je over de laatste updates van het weer, waar je ook bent. Om een perfect afgestemde smart home tuin inzichtelijker te maken, hebben we een voorbeeld voor je opgesteld.

De benodigdheden

  • Robotmaaiers
  • Garage voor je robotmaaier
  • Waterpompen
  • Watersensoren
  • Tuinverlichting
  • Weerstations
  • Slimme stekkers voor buiten

Zo kan een slimme tuin in zijn werk gaan

De slimme robotmaaiers zorgen voor het comfortabel en slim maaien van je gazon. De garage geldt als "huis" voor je robotmaaier en beschermt hem tegen het weer. De slimme watersensoren detecteren wanneer en hoeveel water er nodig is en geeft deze informatie door aan de slimme waterpomp, die verantwoordelijk is voor het besproeien van je tuin. Om in het donker van de perfect onderhouden tuin te genieten, zorgt slimme tuinverlichting voor de juiste verlichting. Deze kunnen worden aangestuurd via een app of automatisch worden ingeschakeld bij zonsondergang. Met een slim weerstation weet je overal hoe het weer de komende dagen zal zijn en kun je maatregelen nemen wanneer dat nodig is zoals het plaatsen van de bloempotten onder het dak in geval van een onweersbui. Met de outdoor smart plugs kun je ook buiten energie besparen.