• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour
Zunny

Zunny - Zonnepanelen voor iedereen

Zonne-energie zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, onafhankelijk van je woonsituatie. Zunny helpt mee om klimaatneutraliteit te bereiken door zonne-energie makkelijk en behaalbaar te maken. De zonnepanelen van Zunny zijn makkelijk te plaatsen, het enige dat je nodig hebt is een balkon, terras of tuin. Zunny is dus ook perfect te installeren in (huur)appartementen.

Overzicht

Filter

Helaas vonden we geen passende resultaten voor je zoekopdracht. Hier zijn enkele aanraders voor je.

De voordelen van Zunny

Zonnesystemen voor iedereen

Deze balkoncentrales zijn kleine zonnepanelen die zijn aangesloten op een micro-omvormer. Ze worden rechtstreeks op het stroomnet aangesloten en voorzien zo je woning van groene, duurzame elektriciteit.

Niks is permanent

In vergelijking met grotere zonnesystemen hoeven deze systemen niet permanent geïnstalleerd te worden. Zunny’s zonnesystemen kunnen simpelweg in- of uitgeplugd worden. Ook heb je voor de installatie van Zunny artikelen geen elektricien nodig.

Duurzaam

Zunny draagt bij aan het doel van klimaatneutraliteit. Om dit ook écht te kunnen behalen, zou zonne-energie niet alleen toegankelijk moeten zijn voor huiseigenaren - maar voor iedereen. Of je nou huurt, in een appartement woont of een huis: alles wat je nodig hebt om je eigen duurzame energie te produceren is een balkon, terras of tuin. Op deze manier kan iedereen gemakkelijk bijdragen aan de klimaatdoelen te behalen en onze planeet te beschermen.

Vooraanzicht van flatgebouw en balkons met Zunny's zonnepanelen geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen over Zunny

De zonnepanelen van Zunny zijn extra dun (minder dan 1cm) en wegen slechts 1,8kg. Hierdoor kunnen ze makkelijk zelf geplaatst worden met de bevestigingsbanden. Bovendien zijn Zunny’s zonnepanelen aanzienlijk kleiner dan conventionele zonnepanelen. Daardoor passen ze makkelijk op de meeste balkons.

Jazeker, je kunt een regulier stopcontact gebruiken om de zonnepanelen aan te sluiten. In dit geval moeten zowel het stopcontact als het huisnetwerk voldoen aan de huidige technische eisen. Weet je niet zeker of dit het geval is bij jou? Dan kun je het beste je huisnet laten controleren door een erkende elektricien.

Afhankelijk van of je kiest voor een Zunny Balcony, Zunny Garden of een Zunny Deck module - zal dit natuurlijk variëren. Over het algemeen geldt dat het het meest zinvol is om de zonnepanelen te plaatsen waar zoveel mogelijk zonlicht binnenkomt. Oriëntatie op het oosten of westen kan echter ook goede resultaten opleveren. Waar mogelijk, vermijd dat je zonnepanelen door schaduw worden overdekt.

Ja, de plug-in zonnesets van Zunny produceren ook elektriciteit bij indirect zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan situaties met regen en mist. Maar om de beste resultaten te behalen is aan te raden om zoveel mogelijk zonlicht op de panelen te laten schijnen.

Heel gemakkelijk: alle Zunny zonnesets hebben een geïntegreerde wifi interface en smartphone app. Zo kun je snel en makkelijk zien wat de elektriciteitsopbrengst is van je zonnepanelen, waar en wanneer dan ook. De app toont je ook hoeveel CO2 je hebt bespaard.

Als je opbrengst meer is dan je zelf verbruikt, wordt de overtollige energie terug in het openbare elektriciteitsnet gevoed - en stroomt het dus door naar de dichtstbijzijnde verbruiker (bijv. je buren). Hoe je het ook wendt of keert, je draagt te allen tijde bij aan een groenere toekomst - voor jezelf en voor anderen.