• Gratis expertadvies
  • Kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending en retour

Categories

Compatibiliteit

Ecosystemen

Assortiment

OPUS

de veelzijdige oplossing voor je smart home!

Of het nu gaat om comfort, meer veiligheid of minder energieverbruik, OPUS® greenNet is dé perfecte oplossing voor je smart home. Het is een compleet assortiment schakelmateriaal dat volledig op elkaar is afgestemd en dat ook nog eens, door gebruik te maken van het EnOcean protocol, draad- en batterijloos. Installatie zonder overbodige kabels of rommel, “gewoon” draadloos daar waar het kan. Volledig modulair en zonder het gebruik van een, moeilijk te configureren, server. OPUS® greenNet is het enige assortiment schakelmateriaal dat Apple HomeKit gecertificeerd is. Met Apple HomeKit kun je je hele huis besturen en in de gaten houden, zelfs met Siri. Makkelijker kan het niet!

Filter

De voordelen van OPUS

Met de smart home oplossingen van OPUS maak je je huis comfortabeler, veiliger en efficiënter. Bespaar tijd en geld door de automatiseringsmogelijkheden van OPUS, en dit alles zonder dat je grote renovaties hoeft te doen.

OPUS biedt inbouwoplossingen die eenvoudig te installeren zijn en flexibel te plaatsen draadloze sensoren die uiterst energie-efficiënt werken. De sensoren van OPUS zijn ook bijna allemaal zelfvoorzienend op het gebied van energie. Ze werken met de EnOcean draadloze technologie en produceren zelf de energie die nodig is. Dit betekent dat ze geen eigen batterij of netstroom nodig hebben.

Met deze producten kun je je OPUS smart home stap voor stap uitbreiden zoals jij dat wilt. Begin met een enkel product aangesloten op de OPUS SmartHome Gateway en upgrade geleidelijk aan tot een uitgebreid smart home systeem. Je kunt ook een complete ruimte uitrusten met slimme producten via één van de EasyStart-pakketten. Voor de communicatie van de smart home componenten vertrouwt OPUS op gecodeerde draadloze verbindingen. Dit betekent dat je niet continue blootgesteld wordt aan straling! In plaats daarvan vindt de datatransmissie alleen plaats wanneer het echt nodig is.

Bij inbouwschakelaars is er altijd een uitdaging: compatibiliteit met de verschillende schakelaars. Met OPUS in je smart home is dit geen probleem, omdat het systeem kan worden gebruikt met alle gangbare 55 schakelaarmerken van andere fabrikanten.

Compatibel met Apple HomeKit

Via de OPUS SmartHome Gateway bedien je je OPUS smart home vanaf je iPhone, iPad en Apple Watch. Via de Apple Home App op je Apple producten kun je je slimme apparaten met een paar vingerklikken bedienen. Uiteraard is spraakbesturing met Siri ook mogelijk, bijvoorbeeld via je iPhone.

De OPUS SmartHome Gateway is ook voorzien van een HomeKit controlecentrum. Dit betekent dat je je OPUS apparaten altijd onder controle hebt, zelfs als je niet thuis bent. Creëer je eigen automatiseringen en maak je huis nog comfortabeler, veiliger en energiezuiniger met OPUS.

Eenvoudige installatie met de OPUS Config App

Met de OPUS Config App kun je je OPUS smart home heel eenvoudig instellen via je iPhone of iPad. De app verbindt de OPUS apparaten met Apple HomeKit. Voeg in een paar stappen nieuwe OPUS-apparaten toe via de OPUS Config App en breid je slimme woning eenvoudig uit. De controle over je slimme apparaten wordt dan overgenomen door de Apple Home App of door andere systemen die met OPUS werken, zoals mediola en meinPAUL.

Ontdek de smart home producten van OPUS bij tink

Besturen

OPUS SmartHome Gateway: De OPUS SmartHome Gateway is het hart van je smart home. Hij beheert en verbindt alle OPUS-apparaten met Apple HomeKit en dus ook met Siri. Creëer regels en automatiseringen om je huis nog slimmer te maken. Met de OPUS SmartHome Gateway heb je overal en altijd, zelfs onderweg, toegang tot je slimme woning.

OPUS 55 Wandzender met enkele knop: Als onderdeel van de OPUS productfamilie werkt de OPUS 55 wandschakelaar met enkele knop volledig kabel- en batterijloos. Je kan de zender dus plaatsen waar je wilt. Gebruik de muurzender in combinatie met OPUS-schakelaars om bijvoorbeeld je lampen te bedienen of om HomeKit-automatisering te activeren. De muurzender laat je toe lampen uit te schakelen zonder van de bank te komen - zelfs zonder smartphone of tablet.

OPUS 55 Wandzender met serieschakelaar: De OPUS 55 wandzender met serieschakelaar produceert ook zijn eigen energie. Geen gedoe meer met kabels of batterijen dus! Net als de schakelaar met enkele knop stuurt de wandzender met serieschakelaar ook andere OPUS-apparaten in je HomeKit aan. Het verschil? Met de serieschakelaar heb je twee verschillende activeringsopties.

Schakelen

OPUS BRiDGE 1 Kanaal: Vervang je niet slimme schakelaars door de OPUS BRIDGE 1 kanaal inbouwschakelaars en maak al je lampen slim. Bedien ze in combinatie met de OPUS SmartHome Gateway via HomeKit of met een OPUS wandzender met slechts één klik waar je ook bent. Natuurlijk kun je ook de BRIDGE 1 kanaal in scènes integreren en met Siri aansturen. De installatie van deze schakelaar moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

OPUS BRiDGE 2 Kanaal: De OPUS BRiDGE 2 Kanaals vervangen ook je conventionele inbouwschakelaars. Natuurlijk werken ze ook met HomeKit en spraakbediening op een betrouwbare manier. Dankzij de twee kanalen maakt deze bridge zelfs twee lampen tegelijk slim. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

OPUS BRiDGE Rolluik/Jaloezieën Schakelaar: Met de OPUS BRiDGE voor rolluiken maak je de rolluiken die je al hebt slim. Hij past op elke standaard inbouwschakelaar en je bedient de rolluiken eenvoudig via de OPUS SmartHome Gateway met Apple HomeKit. Op deze manier worden je rolluiken ook onderdeel van je slimme woning, en bestuur je ze op dezelfde manier als je andere slimme producten. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

OPUS BRiDGE Dimmer: Wil je de lichtsterkte van je lampen bedienen? Dan is de OPUS BRiDGE dimmer de juiste keuze. Hij past in elke standaard inbouwschakelaar en dimt de aangesloten lampen naar wens. In combinatie met de OPUS SmartHome Gateway kun je je lichten natuurlijk ook dimmen met een spraakopdracht of via de Apple Home App. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.

Controle

OPUS Smart Motion Sensor: Maak je huis nog energiezuiniger en bedien je lampen met de OPUS Smart Motion Sensor. De sensor is zelfvoorzienend op het gebied van energie en daarom kun je de sensor plaatsen waar je maar wilt. Eenmaal geïnstalleerd, gaan je lampen aan wanneer er een beweging wordt geconstateerd en dus alleen wanneer het nodig is. In combinatie met de OPUS SmartHome Gateway is de sensor ook een onderdeel van jouw smart home systeem.

OPUS Watersensor: Waterschade is duur en kost veel tijd om te verhelpen. De OPUS watermelder (instant alarm) helpt waterschade te voorkomen door onmiddellijk alarm te slaan als hij water registreert. Als je hem verbindt met de OPUS SmartHome Gateway, ontvang je een melding op je Apple-apparaat in het geval van een incident.

OPUS Waterdetector met Zwelschijven: De OPUS watermelder (met zwelschijven) maakt je woning ook veiliger. In tegenstelling tot de instant sensor haalt hij zijn stroom niet uit zonnecellen, maar voorziet hij zichzelf van mechanische energie via de EnOcean-technologie. Dit gebeurt door middel van zwelschijven in de sensor, die tegelijkertijd een melding versturen van waterschade wanneer de zwelschijven uitzetten. Zo kun je deze OPUS watermelder betrouwbaar gebruiken, zelfs op donkere plaatsen zoals achter de wasmachine. De melder waarschuwt je ook voor waterschade via de OPUS SmartHome Gateway.

OPUS Rookmelder: De OPUS Rookmelder detecteert betrouwbaar rook of andere verbrandingsgassen en waarschuwt je met zijn geïntegreerde sirene. Als je de rookmelder hebt aangesloten op de OPUS SmartHome Gateway, ontvang je een melding op je Apple-apparaat in geval van een alarm. Met de OPUS SmartHome Gateway kun je de rookmelder ook laten samenwerken met andere slimme apparaten in je huis voor optimale veiligheid. De rookmelder kan bijvoorbeeld het automatisch openen van de rolluiken activeren en je slimme lampen een vluchtweg laten verlichten. De OPUS rookmelder werkt zonder kabels en wordt gevoed door zonnecellen.

OPUS Deur- en Raamsensor: Raam of deur open of dicht? Iedereen kent dit knagende gevoel wanneer je weg van huis bent en niet zeker bent of alles wel goed afgesloten is. Met het OPUS deur/raamcontact is dit gevoel verleden tijd. In combinatie met de OPUS SmartHome Gateway weet je altijd wat je moet doen. Je kunt de sensor ook koppelen aan je slimme rolluiken om bijvoorbeeld te voorkomen dat deze bij geopende terrasdeur dichtgaan.

OPUS EasyStart sets

OPUS EasyStart Licht Sensor: Dit pakket bestaat uit de OPUS BRiDGE 1 kanaal inbouwschakelaar en de OPUS Smart Motion Sensor. Met dit pakket bedien je je lamp wanneer er een beweging wordt geconstateerd. Als je de set koppelt aan de OPUS SmartHome Gateway, werkt het ook met de Apple HomeKit.

OPUS EasyStart Lichtschakelaars: In dit pakket ontvang je een OPUS BRiDGE 1 kanaal inbouwschakelaar en de OPUS 55 wandzender. Zo kun je je licht bedienen met een schakelaar die je overal kunt plaatsen. Je hoeft je bank of bed niet meer te verlaten om het licht uit te doen.

OPUS EasyStart Buitenverlichting: Slimme buitenverlichting kan ook worden aangestuurd wanneer je niet thuis bent. Dit is wat het OPUS EasyStart Buitenverlichting pakket te bieden heeft. Met de OPUS BRIDGE 1 kanaal vervang je je conventionele lichtschakelaar binnenshuis en bedien je deze ook onderweg met de OPUS muurzender. Eenvoudig en praktisch!

OPUS EasyStart Rolluik Schakelaars: Maak je rolluiken slim met dit EasyStart-pakket. Dankzij de twee OPUS BRiDGE Rolluik/Jaloezieën Schakelaars en de flexibel te plaatsen OPUS 55 Wandzender zorgt dit pakket ervoor dat je volledige controle hebt over je rolluiken. Je kunt zelfs twee rolluiken tegelijkertijd bedienen.