• Gratis expertadvies
 • Kwaliteitsgarantie
 • Gratis verzending en retour
Gardena apparaten voor in je slimme tuin

GARDENA - innovatie in je slimme tuin

Al meer dan 50 jaar is GARDENA een begrip als het gaat om slimme apparaten voor in je tuin. Wil je de planten alleen water geven als het echt nodig is? Een perfecte grasmat zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Dit kan realiteit worden, zelfs bij jou in je smart home. Het GARDENA smart system neemt al het werk in de tuin voor je uit handen terwijl jij lekker kunt genieten van een goed onderhouden tuin.

Filter

Helaas vonden we geen passende resultaten voor je zoekopdracht. Hier zijn enkele aanraders voor je.

Waarom kiezen voor GARDENA?

GARDENA ziet je eigen tuin als een 'natuurlijke leefruimte' en als een plek van welzijn, ontspanning en plezier. Vandaag de dag is GARDENA marktleider op het gebied van hoogwaardige tuingereedschappen in Europa en is het bedrijf vertegenwoordigd in meer dan 80 landen over de hele wereld. Als je kiest voor de slimme apparaten van GARDENA, kun je in plaats van uren in de tuin werken achterover leunen en genieten van je eigen tuin, terwijl GARDENA het zware werk voor je doet.

Wat maakt GARDENA speciaal?

GARDENA heeft een compleet tuinassortiment met alles wat je nodig hebt voor een gezonde en verzorgde tuin, of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, gazononderhoud, robotica, boom- en struikverzorging, tuingereedschap, grondbewerking of stadstuinieren. Het bijzondere is dat alle GARDENA producten met elkaar communiceren via de Gateway en dat het slimme systeem de functies van alle apparaten naadloos met elkaar verbindt. Op deze manier garandeert het GARDENA smart system je een volautomatische tuinoplossing die je centraal kunt bedienen met behulp van een druk op de knop of via vooraf ingestelde tijdschema's.

Wat kan het GARDENA smart systeem?

Met de gratis GARDENA smart app voor iOS en Android kun je je slimme tuingereedschappen met één druk op de knop op je smartphone bedienen. Schema's en automatiseringen hoeven maar één keer in het begin worden ingesteld. De slimme tuingereedschappen communiceren met de GARDENA smart Gateway, die is verbonden met een cloud. Zo kun je ook als je niet thuis bent je tuingereedschap onder controle houden. Handige tip: als je een tijdje op vakantie bent en het regent onverwacht, kun je hierop reageren door de sproeiinstallatie automatisch te laten uitschakelen. Het werkt ook via spraakopdrachten in combinatie met je favoriete spraakassistent. En zelfs in het geval van een stroomstoring of internetstoring blijven al je instellingen behouden.

De voordelen van het GARDENA smart systeem in één oogopslag:

 • Automatisering van het tuinonderhoud
 • Intuïtieve app
 • Tijdschema's instellen
 • Toegang tot de planten database in de app
 • Bediening onderweg mogelijk
 • Beveiligde communicatie tussen apparaten, Gateway, router en app
 • Compatibel met IFTTT (If This Then That)
 • Compatibel met Apple HomeKit
 • Besturing met spraakassistenten Amazon Alexa, Google Assistant en Siri

Ontdek de producten van GARDENA smart system

GARDENA smart Gateway

GARDENA smart Gateway
 • Centrale besturingseenheid voor alle GARDENA-smart-systeemunits
 • Draadloze verbinding
 • Krachtige draadloze technologie
 • Twee krachtige antennes voor een groot bereik

GARDENA smart Gateway: De GARDENA smart Gateway is het hart van het GARDENA smart system. Het is de centrale besturingseenheid waarop je alle apparaten moet aansluiten en via welke ze vervolgens communiceren met je smart home app. Aan de andere kant kun je de afzonderlijke producten ook alleen via de app bereiken, omdat de Gateway de opdrachten van de app doorstuurt naar de desbetreffende apparaten. Alle apparaten worden in een netwerk opgenomen met behulp van betrouwbare draadloze technologie, die zorgt voor een hoog bereik met behulp van twee geïntegreerde, krachtige antennes.

GARDENA smart SILENO Robotgrasmaaiers

 Gardena Maehroboter

SILENO+ 2.000 m²

Gardena

SILENO+ 1.600 m²

Gardena

SILENO life 1.250 m²

Gardena

SILENO life 1.000 m²

Gardena

SILENO life 750 m²

Gardena

SILENO city 500

Gardena

SILENO city 250

Oppervlakte tuin

Tot 2.000 m²

Tot 1.600 m²

Tot 1.250 m²

Tot 1.000 m²

Tot 750 m²

Tot 500 m²

Tot 250 m²

Helling

Tot 35%

Tot 35%

Tot 35%

Tot 35%

Tot 35%

Tot 35%

Tot 35%

Maaihoogte

20 - 60 mm

20 - 60 mm

20 - 60 mm

20 - 60 mm

20 - 60 mm

20 - 60 mm

20 - 60 mm

Automatisch oplaadsysteem
App besturing
SensorCut-systeem voor streeploos maaien
Met tuinslang te reinigen
Diefstalbeveiliging
EasyPassage voor smalle doorgangen
SensorControl voor bewaking van de groei van het gazon

GARDENA smart SILENO+: De maairobots van de GARDENA smart SILENO+ serie behoren tot de krachtigste modellen in het GARDENA productassortiment. Ze zijn perfect geschikt voor grote en complexe gazons tot 2.000 of 1.600 vierkante meter. Met 60 db(A) maken ze zo weinig lawaai dat je ze nauwelijks opmerkt terwijl ze werken. De SensorCut-technologie zorgt voor streeploos maaien. Met EasyPassage kan de maairobot gemakkelijk zelfs smalle doorgangen passeren. De SensorControl-functie past de maaitijd automatisch aan de groei van het gazon aan. De spiraalvormige maai functie Spot Cutting zorgt ervoor dat zelfs moeilijk bereikbare plaatsen gemaaid kunnen worden om zo de handmatige arbeid tot een minimum wordt beperkt. En met grensdraad kun je flexibel maar nauwkeurig het maaigebied bepalen.

GARDENA smart SILENO life: De GARDENA smart SILENO life serie is bij uitstek geschikt voor middelgrote en complexe gazons. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende versies, die gazons van verschillende grootte volledig automatisch, betrouwbaar, streeploos en gelijkmatig onderhouden. De slimme SILENO life 1.250 maait gazons tot 1.250 vierkante meter, de SILENO life 1.000 tot 1.000 vierkante meter en daarmee de SILENO life 750 tot 750 vierkante meter. Je kunt het laadstation bijna overal plaatsen en de slimme maairobots besturen het automatisch na het maaien. Dankzij de CorridorCut-functie zijn zelfs smalle doorgangen geen probleem voor de slimme SILENO life maairobots. Ze doen hun werk onder alle weersomstandigheden en doen dat met een aangenaam volume van 58 db(A). GARDENA heeft zijn slimme SILENO life modellen zo ontworpen dat je ze gemakkelijk opnieuw kunt schoonmaken met een tuinslang. Ze zijn dus snel weer klaar voor gebruik.

GARDENA smart SILENO city: De twee maaimachines van de GARDENA smart SILENO city-serie zijn ideaal voor kleinere tuinen. Ze maaien gazons tot 250 vierkante meter of 500 vierkante meter comfortabel en betrouwbaar. Ze zijn uitgerust met de functies SensorControl, Spot Cutting en Corridor Cut, waarmee ze gelijkmatig en zonder strepen maaien, zelfs in smalle doorgangen en op moeilijk toegankelijke plaatsen. Ze zijn onafhankelijk van de weersomstandigheden en dankzij de vorst-bescherming sensor onderbreken ze het maaiplan bij temperaturen rond het vriespunt om het gazon te beschermen. Na gebruik kun je ze gewoon met de tuinslang afspuiten om ze schoon te maken.

GARDENA smart system irrigatiebesturing

Gardena MaehroboterGARDENA smart Sensor
 • Watervoorziening op aanvraag
 • Meet bodemvochtigheid, temperatuur, lichtintensiteit
 • Krachtige antennes voor hoog bereik
Gardena MaehroboterGARDENA smart Water Control
 • Bestuurt de bewatering van de planten
 • Krachtige antennes voor hoog bereik
 • Betrouwbare ventieltechniek
 • Stabiele verbindingen tussen smart Water Control, wateraansluiting & aangesloten apparaten
 • Vorstalarm
Gardena MaehroboterGARDENA smart Irrigation Control
 • Maakt bestaande irrigatiesystemen slim
 • Compatibel met de meeste 24V irrigatie kleppen
 • Er kunnen maximaal 6 kleppen tegelijkertijd worden aangesloten
 • Tot 6 onafhankelijke irrigatie zones
 • IPX4 spatwaterdicht
Gardena MaehroboterGARDENA smart Electronic Pressure Pump
 • Economisch & efficiënt
 • Variabel toepasbaar
 • Weerbestendige behuizing
 • Optimale pompprestaties

GARDENA smart Sensor: De GARDENA smart Sensor is een sensor voor watervoorziening op basis van de gemeten waarden. Want de smart Sensor meet ter plekke de huidige bodemvochtigheid, temperatuur en lichtintensiteit. Deze meetwaarden worden vervolgens doorgestuurd naar de GARDENA Gateway die het op zijn beurt comuniceert met de GARDENA smart App. Op deze manier werken alle apparaten alleen op basis van de laatste meetwaarden, die ze gebruiken om je tuin optimaal te verzorgen. In de app kun je de sproeitijden ook handmatig aanpassen. Op deze manier kun je de waterbehoefte bij het besproeien optimaliseren.

GARDENA smart Water Control: De GARDENA smart Water Control regelt op betrouwbare wijze het besproeien van je gazon, planten en bloemen. Alles gebeurt automatisch, volgens een schema of is handmatig in te stellen, zelfs als je niet thuis bent. Krachtige antennes voorzien de GARDENA smart Gateway van actuele meetgegevens, die op hun beurt weer worden doorgegeven aan de GARDENA smart App. Via de app kun je de instellingen vervolgens met één druk op de knop aanpassen. De hoogwaardige ventieltechniek zorgt voor een betrouwbare verbinding tussen slimme watersturing, wateraansluiting en de aangesloten irrigatie apparatuur.

GARDENA smart Irrigation Control: Met de GARDENA smart Irrigation Control maak je bestaande besproeiingssystemen slim. Want daarmee wissel je de klassieke besturingseenheid in met het systeem dat volledig wordt aangestuurd via de GARDENA smart app. Zo besproei je je tuin op een betrouwbare en comfortabele manier. Of het bestaande irrigatiesysteem nu van GARDENA of van een ander merk is, maakt niet uit, omdat de slimme Irrigatie Controle de meeste 24V irrigatiekleppen kan aansturen. Je kunt tot zes irrigatieventielen aansluiten op de slimme Irrigation Control en zo ook tot zes onafhankelijke besproeiings zones aansturen.

GARDENA smart Electronic Pressure Pump: De GARDENA smart Electronic Pressure Pump is een volautomatische, energiebesparende en handige drukpomp. Met twee uitgangen kun je twee besproeiing apparaten tegelijk aansluiten. Omdat de pomp een weerbestendige behuizing heeft, kun je hem het hele buitenseizoen in de tuin laten staan. In de GARDENA smart App kun je individuele besproeiing tijden instellen voor automatische besproeiing van de tuin en het verbruik van de pomp te allen tijde in de gaten houden.

GARDENA smart system accessoires

Gardena MaehroboterGARDENA smart Power Plug
 • Als aanvulling op je smart system set
 • Eenvoudige en flexibele installatie
 • Speciaal voor buiten gebruik
 • IP44 spatwaterdicht

GARDENA smart Power Plug: De GARDENA smart Power Plug met app integreert eenvoudig buitenverlichting en andere niet-slimme elektrische apparaten in het GARDENA smart system. Nadat je de stekker in een buiten stopcontact hebt gestoken, is de slimme stekker direct klaar voor gebruik. Je kunt dan de verbonden apparaten bedienen met behulp van de schema's die je in de app aanmaakt. De slimme stekker is spatwaterdicht en dus geschikt voor gebruik buitenshuis.

Compatibiliteit van GARDENA met partners en spraakassistenten

De GARDENA app is ontworpen om slimme besproeiing en tuinonderhoud te combineren in slechts één app. Om je een nog betere beleving van je slimme tuin te garanderen, maakt GARDENA de integratie van relevante smart home apparaten van andere toonaangevende fabrikanten in je app mogelijk.

GARDENA smart system besturing met Google Assistant

Om je GARDENA apparaten te bedienen via Google Assistant spraakbesturing, moet je ook gebruik maken van IFTTT. Sluit de Voice Assistant aan op IFTTT en je GARDENA maairobot begint te werken met behulp van een spraakopdracht.

Sinds 2019 kun je je GARDENA apparatuur bedienen met alle drie de belangrijkste spraakassistenten: Alexa, Google Assistant en Siri. Terwijl de besturing via Siri direct via de Apple HomeKit werkt, moet je voor de Google Assistant en ook voor Alexa een extra verbinding maken met de IFTTT web service.

GARDENA smart system via Apple HomeKit

Dankzij de integratie van het GARDENA smart system in Apple HomeKit bedien je je GARDENA besproeiingssystemen, je GARDENA smart Power Plugs en je GARDENA smart sensor via de Apple Home App of Siri.

De apparaten die zijn aangesloten op de GARDENA smart Gateway worden automatisch toegevoegd aan je Home App nadat je je GARDENA systeem in een netwerk hebt opgenomen met Apple HomeKit. De enige uitzondering: de GARDENA maairobots. Dit komt omdat Apple HomeKit deze klasse van apparaten tot nu toe nog niet ondersteunt.

GARDENA smart system & IFTTT

Het cloud platform IFTTT staat voor "if this then than" en biedt je de mogelijkheid om tal van apps en apparaten van je slimme tuin aan te sluiten. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Zo kan de slimme stekker van GARDENA de aangesloten tuinlampen inschakelen zodra de zon ondergaat. Of je kunt je GARDENA maairobot laten parkeren met een spraakopdracht via een voice assistant naar voorkeur. Of het systeem stopt met water geven wanneer Netatmo sterke wind detecteert.